Intervju: Tifozi : Fotoultras

Intervju: Tifozi

June 24, 2011  
V kategoriji Novice

Koper in Bonifika sta ob odprtju prenovljene Bonifike 30. oktobra lani doživela evforijo, ki je v Kopru že dolgo nismo začutili. Že močno oddaljeni so lokalni derbiji s sosednjo Izolo, razprodana stara Bonifika proti Olimpiji in časi medrepubliške lige. Žal je bila evforija kratkotrajna in zanimanje je hitro vidno upadlo. Kljub temu je predstavljala vrnitev Tifozov na tribune osvežitev na navijaški sceni, upamo in želimo, da bodo Koprčani v prihajajoči sezoni postavili delovanje skupine na višjo stopničko in da jim bomo pogosteje videvali tudi na gostujočih tribunah po Sloveniji.

Kako ocenjujete sebe v spomladanskem delu sezone 2010/11?

Imeli smo dober štart, nekaj dobrih in številčnih gostovanj ter nekaj dobro oddelanih domačih tekem, vendar bi lahko bili dosti boljši in bi morali oddelati več gostovanj. Pod lastnimi pričakovanji na kratko.

Kakšna je bila obiskanost vaše tribune v spomladanskem delu sezone, tako doma kot na gostovanju?

Na domačih tekmah od 35 do 130 ljudi. Bili smo na nekaj gostovanjih, najštevilčnejše je bilo v Ljubljani proti Olimpiji, kjer se je zbralo okrog 90 Tifozov.

Mnenje o navijanju na tekmah reprezentance Slovenije in vaša številčnost na teh tekmah? Kako komentirate dogajanja v zakulisju organizacije navijanja reprezentančnih tekem?

Boljše vzdušje in organiziranost navijanja je nedvomno v Mariboru. Ni prav, da se na tekmah reprezentance na domačem stadionu obračunava med sabo. Saj tisti dve slabi uri bi bilo prav, da se vsi vzdržijo provokacij, saj so na stadionu zaradi slovenske reprezentance.
Mi organizirano ne hodimo na tekme, saj ne dobimo kart, zato dosti koprskih navijačev hodi v lastni režiji na gostovanja po Evropi in na domače tekme reprezentance. Marsikje smo bili neorganizirano v dosti večjem številu kot nekatere skupine, ki veljajo za »zveste« reprezentanci. Kot posamezniki smo bili v vseh krajih, kjer je igrala naša reprezentanca.

Kakšni so vaši načrti za jesenski del sezone? (opomba: intervju smo s Koprčani opravili pred žrebom za tekme v evropskih tekmovanjih)

Načrtov še nismo sestavljali, saj se je komaj končala sezona 2010/11. Zaenkrat čakamo na žreb za pokala Evropa in upamo, da bomo dobili kakšnega iz navijaškega vidika atraktivnega tekmeca. Cilj nam je evropsko gostovanje. Ko bo znan žreb, bomo sestavili plane za jesenski del sezone.

Čakajo vas evropske tekme, katere tekmece si želite in zakaj?
Želimo si tekmece, ki bi bili atraktivni za koprsko občinstvo in atraktivni iz navijaškega vidika. Upamo, da dobimo v žrebu kakšen tak klub, kjer bi se dalo iti normalno z avtobusom in osebnim prevozom na gostovanje, torej da ne bi bilo preveč oddaljeno.

Kakšni so vaši trenutni odnosi z drugimi navijaškimi skupinami?

V bistvu ne gojimo več nobenih odnosov z nobeno skupino, ali bolje rečeno, prekinili smo stike. Stike z ostalimi ohranjajo zgolj posamezniki znotraj skupine.

Večina preostale navijaške scene v Sloveniji vam očita tipični italijanski karakter, v negativnem smislu. Kako sami komentirate najprej ponovni navijaški bum v Kopru, polne tribune, pa vse do male skupinice, ki se zbira na vaši Bonifiki? Kako komentirate nastrojenost ostalih skupin proti vam?

Problem v Kopru je ta, da je zanimanje za nogomet upadlo. Ne moremo pričakovati na stotine Tifozov, če se na celem stadionu zbere komaj 300-400 ljudi.

Borba proti zakonu o navijačih … je ta »borba« za nekaj časa dobljena, ali nevarnost sprejetja zakona še vedno obstaja?
Glede na politično stanje v državi menimo, da so na ta zakon »pozabili«. Obuditev slednjega lahko pričakujemo ob novem mandatu neke nove vlade.

Pregled spomladanskega dela sezone 2010/2011

Opomba: razpolagamo s foto materialom iz samo nekaterih tekem v spomladanskem delu sezone.

20. krog: Domžale-Luka Koper, 26. 2. 2011:

20. krog: Domžale-Luka Koper, 26. 2. 2011

20. krog: Domžale-Luka Koper, 26. 2. 2011

21. krog: Luka Koper-Triglav Gorenjska, 5. 3. 2011:

25. krog: Luka Koper-Maribor, 2. 4. 2011:

25. krog: Luka Koper-Maribor, 2. 4. 2011

[fotoultras]UpiEcXYoRbo[/fotoultras]

29. krog: Luka Koper-Domžale, 23. 4. 2011:

29. krog: Luka Koper-Domžale, 23. 4. 2011

[fotoultras]tHDEbPpP1YA[/fotoultras]

Za kuracSlaboPovprečnoZelo dobroUltra (1 glasov, povprečje: 4.00 od 5)
Loading...
Tukaj je lahko vaš oglas

Komentarji

Comments are closed.