O strani


V času odkrite nastrojenosti proti modernemu nogometu, proti internetnemu huliganizmu, v času odkrite borbe za pravice navijačev in v času, ko je udobneje doma iz naslonjača spremljati vrhunska nogometna moštva, kot pa na tribuni spodbujati svoj domači klub, smo snovali fotoultras.si – projekt, za katerega želimo, da bo temeljil predvsem na kakovostnih fotografijah, ažurnih in kakovostnih informacijah ter spremljajočih amaterskih video posnetkih.

Večina slovenskih ultras navijaških skupin je medtem poskrbela za lastne internetne strani, do danes pa še vedno nismo doživeli rojstvo strani, ki bi bila posvečena vsem skupinam hkrati. Še vedno nismo doživeli rojstva skupne internetne strani – po vzoru na tovrstne internetne strani v tujini. Ne glede na solidno zastopanost slovenskih navijaških skupin na internetu, vsaj sodeč po primerjavi s kakovostjo slovenske ultra scene, pa se vsak dan bolj zavedamo ene poglavitnih pomanjkljivosti. Kakor hitro katera izmed skupin razpade, preneha obstajati tudi njena internetna stran in tako je tudi izgubljen tudi ves material, ki je bil tam shranjen.

Projekt fotoultras.si sloni na lastnem bogatem arhivu foto in video gradiva, ki sega vse do začetkov slovenske ultras scene. Vendar ne želimo biti le servis, ki bo služil za ogled dokumentov iz časov, ki so bili tako različni od današnjih in ki so dokončno minili. Želimo postati osrednji slovenski ultras portal. Portal, ki v očeh internetnih strani slovenskih navijaških skupin ne bo neželena konkurenca, temveč partner, s katerim boste lahko izmenjevali gradivo in sodelovali tako ali drugače, kar bo obogatilo ene in druge. Stran fotoultras.si bo dejansko zaživela le pod pogojem, če jo boste slovenske navijaške skupine in navijači sprejeli, ji zaupali in z njo sodelovali.

Od danes naprej je na vpogled gradivo od leta 2003 naprej. Ves material starejšega datuma, kakor tudi iz omenjenega obdobja 2003-2009 in novosti, bomo sproti dodajali in dopolnjevali arhiv na strani, ki bo dostopen tudi vam.

Zaradi varovanja osebne identitete vseh in vsakogar na tej spletni strani, kakor tudi na slovenski ultras sceni, je prepovedano omenjanje z imeni in priimki aktivnih in nekdanjih udeležencev slovenske navijaške scene. Iz istega razloga so zamegljeni obrazi na fotografijah.

In ne pozabite, da se navijaštvo dogaja na tribunah. Ne na internetu.

Ekipa fotoultras.si