Pregled kroga – 27. 4. 2016

April 30, 2016 by  
V kategoriji Novice, Pregled kroga

Comments Off on Pregled kroga – 27. 4. 2016

PREGLED KROGA

32. krog PRVE LIGE TELEKOM SLOVENIJE

NUCLEAR POWER BOYS

Krško: Krško-Rudar 1:1, sreda, 27. 4. 2016, ob 18.00

 

21. krog III. LIGE VZHOD

BLACK GRINGOS

Murska Sobota: NŠ Mura-ND Lušt Beltinci 2:0, sreda, 27. 4. 2016, ob 17.00

 

GORGONE

Križevci: Križevci-Nafta 1903 1:3, sreda, 27. 4. 2016, ob 17.00

21. krog III. LIGE CENTER

CRAZY BOYS

Lesce: Šobec Lesce-Zagorje, sreda, 27. 4. 2016, ob 17.00, tekma je bila preložena

KAMNITA

Trbovlje: Rudar Trbovlje-Bled Hirter, sreda, 27. 4. 2016, ob 17.00, tekma je bila preložena

Viole obiskale trening nogometašev Maribora

April 29, 2016 by  
V kategoriji Novice

Comments Off on Viole obiskale trening nogometašev Maribora

17a4f9c958a9599be6992d87dbf38525

Vir: Ekipa24.si

Viole so se včeraj na svojem facebook profilu odzvale na kazen disciplinskega sodnika NZS, ki je Mariboru naložil 15 tisoč evrov kazni in igranja dveh tekem pred praznim jugom, na koncu svojega zapisa pa so napovedali, da se bodo jutri (danes op. p.) zglasili na popoldanskem treningu vijoličastih, kjer bodo podprli “prave, srčne in borbene igralce” njihovega kluba.

Odziv Viol na ostro kazen: Napihovanja, natolcevanja in laži!

Svojo obljubo so držali, okrog 40 navijačev se je zbralo na ploščadi pred vzhodno tribuno Ljudskega vrta, kjer so razvili dva velika transparenta. Na prvem je pisalo: “Obstajajo igralci in ‘igralci’, mi smo tu zaradi igralcev!!!,” na drugem pa sta bila logotipa Ekipe SN in Večera prek katerih je bilo z vijoličastimi črkami zapisano BOJKOTIRAJ.

Navijači so zapeli nekaj navijaških pesmi, žaljivo skandirali proti medijem in prižgali tudi nekaj bakel, kaj vse se je dogajalo ob pomožnem igrišču Ljudskega vrta, pa si lahko ogledate v priloženih fotografijah.

c08560f71ae35ca719f654ebd3f35d72

cff34931f083eb32e6080ecd74683ec4

fb0ea90f677bbeddd17cb68e43e4dd15

Tudi Green Dragonsi obiskali trening svojega kluba

April 29, 2016 by  
V kategoriji Novice

Comments Off on Tudi Green Dragonsi obiskali trening svojega kluba

13095849_1075853215807128_752971877589828822_n

Vir: Facebook stran skupine Green Dragons

“Danes je vodstvo obiskalo trening NK Olimpija. Povedali smo naslednje:

Po sobotni tekmi smo navkljub vročim glavam in sramoti na semaforju povedali da vam dajemo celotno podporo. Potem smo se pogovarjali med sabo in v tisti gužvi je vprašanje, kaj točno ste slišali.

Zato smo govorili s trenerjem, ker vam želimo na pozitiven način povedat, da vas podpiramo. In vas predvsem motivirat. Pred vami je še pet tekem, vsaka izmed njih je finale. Lahko, da bo to eno izmed večjih razočaranj v vaši karieri, tako, kot bo to veliko razočaranje za nas. Ampak mi v to ne verjamemo.

Mi verjamemo v to, da ste dovolj kvalitetni, da imate jajca, da greste čez teh pet ovir. Mi verjamemo, da ste dovolj izkušeni, da bomo šli skupaj čez to. Skupaj, kot da smo eno.

Med sabo imate igralce kot so Rade, Mata, Kelhi, Krona, ki ste že bili v podobnih položajih in ste se iz tega nekaj naučili. Vsi skupaj morate iti na glavo. Trdno, močno, s komolci, nič vam ni bilo in vam ne bo podarjeno. Za vsak centimeter na igrišču, za vsako podajo se bo potrebno boriti.

Ne igrate več za Stojiča, Nikoliča ali Mandariča. Zadnijih pet tekem boste odigrali za nas, za Severno tribuno, za Dragonse in za vse ostale navijače Olimpije. Smo družina, poskrbeli bomo en za drugega in skupaj gremo do konca.

Verjamemo, da če bo Olimpija borbala, da rezultat ne bo izostal.

Druga stvar ki se jo moramo nujno pogovoriti je dejstvo, da ste nas razočarali ob neuspehih.

V ekipi je 18 igralcev. Nazadnje so prišli štirje pozdravit po tekmi. Fantje, mi razumemo, da se vam ne da. Da je v vaših glavah ogromno razočaranje. Ampak morate razumeti. To je sestavni del vašega posla. In naslednjič, pa če v Kopru izgubimo s 3:0, boste prišli pozdravit vsi. Poslušali boste naše pizdenje, če bomo želeli pizditi in poslušali boste naše ovacije, če bomo želeli povedati, da je bilo vse ok.

Večkrat smo kapetana opozorili, da je s tem konec zajebancije. In resno, ne dajte komerkoli razloga, da zaradi tega nori nad vami.

V nedeljo gremo v Koper po borbo. Vzet tri pike. V soboto bo na derbiju Sever grmel. Pričakujemo, da pustite srce na terenu. Če ga boste, bo vse ostalo prišlo samo od sebe.”

Viole: “Spoštujte grb na srčni strani dresa in spoštovali bomo ime na hrbtni strani!”

April 29, 2016 by  
V kategoriji Novice

Comments Off on Viole: “Spoštujte grb na srčni strani dresa in spoštovali bomo ime na hrbtni strani!”

Foto: Jure Banfi

Foto: Jure Banfi

Vir: snportal.si

Iz Nogometne zveze Slovenije so včeraj sporočili, da bo moral Maribor zaradi dejanj nekaj posameznikov iz vrst navijaške skupine Viole, ki so po tekmi s Koprom vdrli na igrišče in slekli domače nogometaše, zadnji dve tekmi državnega prvenstva odigrati pred prazno tribuno Ljudskega vrta. Ob tem bodo morali pri mariborskem prvoligašu odšteti še 15 tisoč evrov.

Po sobotnem incidentu, ki je znova vreden obsojanja, so se na zapise in poročanje v nekaterih medijih odzvali tudi v navijaški skupini Viole. Če so bile Viole še v nedeljskem zapisu precej ostre, je v tokratni objavi čutiti nekaj več občutka, kljub temu pa so Viole verbalno obračunale z novinarji iz medijskih hiš, ki so o sobotnem dogodku poročale najbolj senzacionalistično, sodeč po po objavah nekaterih članov navijaške skupine so na udaru predvsem štirje mediji. Krajši lekciji pa niso ubežali niti nogometaši, ki so jih Viole označile za ‘pozerje’. Izjavo za javnost objavljamo v celoti:

“Najtežji trenutek v življenju vsakega ultrasa ni, ko tvoje priljubljeno moštvo izgubi, niti ko si žrtev represije zaradi ljubezni do kluba, niti ko dobiš marsikatero od kazni za brezveze. Najtežji trenutek je, ko se moreš iz takšnih in drugačnih razlogov obrniti proti lastnih igralcem, namesto, da bi šli po isti poti. Poti polni slave in ponosa. Žal pa to nekaterim od njih ni jasno in gesta slačenja dresov je bila neizbežna. Iskreno nam je žal vsakega slehernega posameznika iz igralskih vrst, ki je to moral storiti nezasluženo, vendar naj bo le-to v poduk pozerjem. Čiste vesti pozerski igralci v takem primeru, ko soigralec, ki daje vse od sebe in se bori za svete barve, prisilno sleče dres, enostavno več ne more imeti. Mi kot navijači smo dali vedno vse od sebe tudi v težkih trenutkih kot so izpadi v finalih pokala, izpadi iz evropskih pokalov.

Glede na to, da je kvazi javnost ogorčena, mogoče ni greh če na zadevo opišemo malo drugače, malo enostavnejše. Vzemimo za primer službo zdravnika, ki prvič, drugič, tretjič postavi narobno diagnozo, zdravi bolnega človeka napačno, zaradi svoje napake ne uspe pri operaciji. Prvič ga ščiti ustanova, drugič predstojnik s sodelavci, tretjič še samo sodelavci. Četrtič izgubi licenco. Licenca v tem primeru je igralski dres.

Ne bi bilo slabo, če bi podobna situacija bila možna z novinarji in njihovimi licencami. Zadnji teden prikazujejo (še posebej v leglu novinarske izpirjenosti, ki jo prinaša bolan novinarski senzacionalizem, znanem tudi pod imenom Večer). Dogodek so opisali kot nasilen, družbi nevaren. Kljub temu, da so pogovor z igralci ob robu igrišču po živžgu in ko se je stadion temeljito praznil, opravili le trije predstavniki navijaške skupine, brez fizičnega nasilja. Prisotna je bila tudi varnostna služba, predstavnik klubskega varovanja in na sami tribuni tudi določeno število policistov. Le-ti v določenem trenutku niso prepoznali nobenih krišitev, kaj šele nasilja. Torej ena novinarska floskula in blamaža več v nizu.

O samem dogodku pa le to. Izločili se niso niti tisti igralci, ki se za ta grb borijo kot od njih pričakujemo, saj to zajema celo ekipo in je na njih, da te stvari rešijo med seboj znotraj slačilnice. Tribuna jug kot že zgoraj omenjeno je celo sezono kljub vsem padcem (izpad iz kvalifikacij za LP, slabim rezultatom) ves čas ostala s pubeci na terenu, kljub vsem žvižgom in nasprotovanju publike iz ostalih tribun. Igralcem je bil postavljen ultimat, ki so ga sprejeli iz razloga, ker si želimo ubranitve naslova državnega prvaka in borbo, ki se za sveti grb spodobi. V ozadju niso vse ostale stvari, ki jih mediji sedaj na dolgo in široko projecirajo v javnost. Kot tudi vsa napihovanja, natolcevanja in laži o primitivcih, družbenih škodljivcih in ostalih neprimernih prispodobah naših članov, ki so se v prejšnih dneh pojavili po različnih družabnih omrežjih in skoraj vseh tiskanih in spletnih medijih. Na trenutke si marsikdo od naših članov zaželi, da bi kdo od pokvarjenih novinarjev ali njihovih svojcev morda v prihodnosti bil potreben krvi, materialnih dobrot ali pa celo denarja, ki ga zberemo za tega potrebne vsakoletno, brez oklevanja. Verjamemo, da bodo tudi to objavo določeni spretno izkoristili, saj očitno njihova gledanost in tiskane izdaje niso več na željeni ravni oz. na ravni, ki jo želijo njihovi odgovorni uredniki. Zato pa vsi pravi navijači našega svetega kluba, skupaj pokažimo bojkot škodoželjnih medijev in se v soboto v čimvečjem številu udeležimo gostovanja v Celju.

Mi bomo do konca ljubili svoj klub in ga spremljali vedno in povsod. Tudi takrat, ko nekaterih od glavnih akterjev, bodisi igralcev, bodisi izpirjenih novinarjev več ne bo.
Prav tako pa za konec vabimo tudi vse obrekovalce našega kluba in skupine, da se nam pridružijo na južni tribuni celjskega stadiona in nam v živo zaupajo svoje mnenje, ki ga tako goreče izražajo po družabnih omrežjih.

SPOŠTUJTE GRB NA SRČNI STRANI DRESA IN SPOŠTOVALI BOMO IME NA HRBTNI STRANI.
NA JUGU SVOJO SEM MLADOST PUSTIL ZA TEBE VEDNO SE BORIL!

Viole in vsi ostali pravi navijači Maribora (v to vsekakor ne spadajo vsi FB obrekovalci in lažnivi novinarji), jutri v petek 29.4. se ob 17.00 uri dobimo na Balinčku, na trening gremo podpret PRAVE, SRČNE IN BORBENE IGRALCE našega kluba, zato se nam pridužite.
MI SMO MARIBOR!

p.s. o posledicah kaznovanja našega kluba s strani “državne nogometne zveze” in načrtih za konec prvestva pa več v prihodnjih dneh.

Napovednik – 29., 30. 4. in 1. 5.

April 29, 2016 by  
V kategoriji Napovednik, Novice

Comments Off on Napovednik – 29., 30. 4. in 1. 5.

NAPOVEDNIK

32. krog PRVE LIGE TELEKOM SLOVENIJE

TERROR BOYS

Zavrč: Zavrč-Gorica, petek, 29. 4. 2016, ob 19.00

VIOLE

Celje: Celje-Maribor, sobota, 30. 4. 2016, ob 16.55

13062328_10154158726934596_8817186802113588670_n

TIFOZI

Koper: Luka Koper-Olimpija, nedelja, 1. 5. 2016, ob 16.55

GREEN DRAGONS

Koper: Luka Koper-Olimpija, nedelja, 1. 5. 2016, ob 16.55

13055083_1073708502688266_130437527975099531_o

21. krog III. LIGE VZHOD

GORGONE

Lendava: Nafta 1903-NŠ Mura, sobota, 30. 4. 2016, ob 19.00

13082542_1118123361579129_1588898448827037886_n

BLACK GRINGOS

Lendava: Nafta 1903-NŠ Mura, sobota, 30. 4. 2016, ob 19.00

13043594_488793461312379_777837797518346225_n

22. krog III. LIGE CENTER

CRAZY BOYS

Zagorje: Zagorje-Jezero Medvode, sobota, 30. 4. 2016, ob 17.00

13103483_1196209427058466_6585597796507928635_n

24. krog II. LIGE

SMALL FACES

Kranj: Triglav Kranj-Šenčur, nedelja, 1. 5. 2016, ob 17.00

13102864_994074970629936_8209617526041904091_n

FC MLINAR

Dob: Roltek Dob-Kalcer Radomlje, sobota, 30. 4. 2016, ob 17.00

PRVA NLB LEASING LIGA

RIBARI

Izola: RD Istrabenz plini Izola:Jeruzalem Ormož, petek, 29. 4. 2016, ob 18.00

ORMOŽANI

Izola: RD Istrabenz plini Izola:Jeruzalem Ormož, petek, 29. 4. 2016, ob 18.00

Foto: NPB na tekmi Krško-Rudar

April 28, 2016 by  
V kategoriji Novice

Comments Off on Foto: NPB na tekmi Krško-Rudar

Fotografije skupine Nuclear Power Boys z včerajšnje tekme smo objavili tudi v galeriji skupine.

Foto: BG na tekmi NŠ Mura-ND Lušt Beltinci

April 27, 2016 by  
V kategoriji Novice

Comments Off on Foto: BG na tekmi NŠ Mura-ND Lušt Beltinci

Ekipi Mure in Beltinec sta odigrali derbi 21. kroga III. lige vzhod na Fazaneriji. Fotografije Gringosov smo dodali v galerijo.

Novosti iz navijaških skupin

April 27, 2016 by  
V kategoriji Novice

Comments Off on Novosti iz navijaških skupin

SMALL FACES

Navijaška skupina sporoča, da bo kmalu moč navijaške artikle naročiti preko spletne strani www.nktriglav.si.

13071817_993933637310736_850645633391635636_o

GREEN DRAGONS

Ljubljančani so pred zadnjo domačo tekmo Olimpija-Krško ponudili pristašem Olimpije izdelke po akcijskih cenah, ki že nekaj časa niso več v redni prodaji. Na razpolago so bile majice Vsi na Sever, MCMLXXXVIII in Green Dragons, puloverji Tribuna Sever, male rizle, zastavice za avto + vsa aktualna ponudba iz www.green-dragons.com/shop/.

13006515_1070375283021588_4432877773395151905_n

GORGONE in BLACK GRINGOS

Skupini se pripravljata na medsebojni sobotni derbi, ki bo odigran ob 19. uri v Športnem parku v Lendavi. Po več letih spremljanja tega derbija tokrat brez ekipe FU.

13082542_1118123361579129_1588898448827037886_n

13043594_488793461312379_777837797518346225_n

VIOLE

Še komentar Viol zadnjega incidenta v Ljudskem vrtu, o katerem so se razpisali skorajda vsi mediji: “Ker se je že takoj po tekmi pojavil celoten plaz očitkov in seveda tudi napadov glede današnje poteze, samo to: Postavljen je bil ultimat, 24 točk do konca prvenstva. Igralci so ta ultimat prekršili in sledila je sankcija. Za vse “šinfače” te poteze in vso novinarsko gam**, ki bo to seveda s pridom izkoristila in ponovno polnila medije, sporočamo kar po domače: BOLI NAS KURAC za vaše razmišljanje in pisanje, na slabem javnem glasu smo že več let in tudi to ne bo nič novega. Če pa bi kdo rad še kaj posebaj povedal o nas (tako kot določeni posamezniki, ki že nekaj časa izkoriščajo FB in ostala družabna omrežja kot močno orodje za širjenje svojega “šinfanja” naše skupine in njenih članov ter raznorazne očitke) se nam lahko pridružite na sobotnem gostovanju v Celju. Vrata v gostujoči sektor so vam odprta.” (Vir: Facebook stran Viol)

mbfc_koper_15_16_II_2b

TERROR BOYS

Boysi so poskrbeli za lepši izgled svojega mesta:

RIBARI

Od 1. do 30. aprila tudi Ribari Izola sodelujejo v projektu: “RADI DELAMO DOBRO”. Mercator pričenja aprila 2016 z vseslovenskim donatorskim projektom: Radi delamo dobro. V njem bo donatorska sredstva v skupni vrednosti 130.000 € ob pomoči svojih kupcev razdelil med tristo slovenskih lokalnih društev, organizacij in zavodov. Projekt bo potekal v aprila v izbranih stotih lokalnih Mercatorjevih trgovinah po vsej Sloveniji. V tem času bodo Mercatorjevi kupci v stotih izbranih Mercatorjevih trgovinah (Izola: Mercator v centru) po Sloveniji s svojimi glasovi odločali o prejemnikih Mercatorjeve donacije. V vsaki od sodelujočih trgovin bodo kupci do konca aprila ob vsakem nakupu, ne glede na višino nakupa, prejeli poseben žeton. Z njim bodo v tej trgovini lahko oddali svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih lokalnih društev, organizacij ali zavodov, ki se v izbrani trgovini potegujejo za prejem Mercatorjeve donacije. Žetone bodo oddajali v posebne glasovalne skrinjice, ki bodo nameščene na vidnih mestih izbranih Mercatorjevih prodajalnah. Ob zaključku glasovanja bodo nagrajena vsa tri sodelujoča društva. Društvo, ki bo prejelo največ glasov kupcev, bo prejelo Mercatorjevo donacijo v višini 1.000 €. Drugouvrščeno društvo bo prejelo donacijo z darilno kartico vrednosti 200 €, tretjeuvrščeno pa darilno kartico vrednosti 100 €.

Napovednik – 27. 4. 2016

April 26, 2016 by  
V kategoriji Napovednik, Novice

Comments Off on Napovednik – 27. 4. 2016

NAPOVEDNIK

32. krog PRVE LIGE TELEKOM SLOVENIJE

NUCLEAR POWER BOYS

Krško: Krško-Rudar, sreda, 27. 4. 2016, ob 18.00

13062405_10207652597570489_8395063085175787336_n

21. krog III. LIGE VZHOD

BLACK GRINGOS

Murska Sobota: NŠ Mura-ND Lušt Beltinci, sreda, 27. 4. 2016, ob 17.00

13015335_488473974677661_6223949499442221485_n

GORGONE

Križevci: Križevci-Nafta 1903, sreda, 27. 4. 2016, ob 17.00

21. krog III. LIGE CENTER

CRAZY BOYS

Lesce: Šobec Lesce-Zagorje, sreda, 27. 4. 2016, ob 17.00

KAMNITA

Trbovlje: Rudar Trbovlje-Bled Hirter, sreda, 27. 4. 2016, ob 17.00

13063135_1181409528536902_7554153392351516533_o

Pregled kroga – 22., 23. in 24. 4. 2016

April 25, 2016 by  
V kategoriji Novice, Pregled kroga

Comments Off on Pregled kroga – 22., 23. in 24. 4. 2016

PREGLED KROGA

31. krog PRVE LIGE TELEKOM SLOVENIJE

GREEN DRAGONS

Ljubljana: Olimpija-Krško 0:1, sobota, 23. 4. 2016, ob 16.55

NUCLEAR POWER BOYS

Ljubljana: Olimpija-Krško 0:1, sobota, 23. 4. 2016, ob 16.55

TERROR BOYS

Nova Gorica: Gorica-Celje 1:2, sobota, 23. 4. 2016, ob 19.00

VELENJSKI KNAPI

Velenje: Rudar-Domžale 1:2, sobota, 23. 4. 2016, ob 19.00

VIOLE

Maribor: Maribor-Luka Koper 2:2, nedelja, 24. 4. 2016, ob 16.55

20. krog III. LIGE VZHOD

GORGONE

Lendava: Nafta 1903-Rakičan 2:0, sobota, 23. 4. 2016, ob 16.30

BLACK GRINGOS

Velika Polana: Polana-NŠ Mura 1:1, sobota, 23. 4. 2016, ob 19.00

20. krog III. LIGE CENTER

CRAZY BOYS

Zagorje: Zagorje-Brinje-Grosuplje 2:2, sobota, 23. 4. 2016, ob 16.30

 

21. krog PRVE A ROKOMETNE LIGE – ŽENSKE

CRAZY BOYS

Zagorje: RK Zagorje-ŽRK Branik 38:28, petek, 22. 4. 2016, ob 19.00

26. krog 1. NLB LEASING LIGE

DVANAJSTI KOPRA IN TIFOZI

Koper: RD Koper-Celje Pivovarna Laško 28:33, petek, 23. 4. 2016, ob 20.00

ORMOŽANI

Ormož: RK Jeruzalem Ormož-MRD Dobova 31:31, sobota, 23. 4. 2016, ob 19.00

RIBARI

Ribnica: RD Riko Ribnica-RD Istrabenz plini Izola 32:26, sobota, 23. 4. 2016, ob 19.00

23. krog II. SNL

SMALL FACES

Kranj: Triglav Kranj-Aluminij 0:2, nedelja, 24. 4. 2016, ob 17.00

FC MLINAR

Radomlje: Kalcer Radomlje-Farmtech Veržej 2:3, petek, 22. 4. 2016, ob 17.00

Naslednja stran »