Lepo je v naši domovini biti navijač … : Fotoultras

Lepo je v naši domovini biti navijač …

August 23, 2009  
V kategoriji Novice

Povzeto s spletne strani www.green-dragons.com …

V vodstvu Green Dragons smo se odločili, da postavimo nekaj vprašanj, saj je kar nekaj stvari nejasnih in zelo zamegljenih glede našega gostovanja v Maribor, dne 08.08. Kot se verjetno brali poročila policije, ki so jih dali vsem medijem, je uradna razlaga da so navijači Olimpije dne 08.08. razdemolirali vlak na poti v Maribor in ker je policija sumila, da bomo z našim agresivnim početjem nadaljevali tudi v Mariboru, so na železniški postaji Tezno dobili ukaz, da se vlak namenjen v Maribor obrne proti Ljubljani. Pri tem so zaprli tudi petnajsterico navjačev na podlagi kršenja javnega zakona in miru, neupoštevanja navodil uradne osebe itd.
Pa kar pričnimo z vprašanji, pa že vnaprej se opravičujemo za našo zvezdavost, saj vemo, da ima naša država raje ponižne državljane, ki nikoli ne podvomijo v postopke uradnih oseb, kaj šele prekoračitev oblasti…

1. Kako je bilo možno, da policija trdi da je bila ob postanku v Celju in po štartu vlaka kar trikrat potegnjena ročna zavora, čeprav se ročne zavore locirane ravno tam, kjer ponavadi stoji policijsko spremstvo?
Torej se je nekdo nonšalantno sprehodil do policajev, jih mirno zaprosil, če se malce umaknejo in potegnil ročno zavoro. In to kar trikrat! Malo verjetno. Vsaj eden od policajev bi moral videti, da je nekdo potegnil ročno zavoro. Pravtako se nam zdi malo čudno, da je za trikratno popravilo ročne zavore bilo potrebno le 10 minut, še posebej, ker naj bi bile zavore potegnjene vsaka posebej…
2. Zakaj smo bili vrnjeni v Ljubljano na železniški postaji Tezno, čeprav naj bi bili takrat “problematični osebki” iz vlaka že odstranjeni?
Policija se sklicuje na 39. člen zakona o prekrških, a če malo karikiramo, torej lahko npr. izprazne lokal zaradi enega kršitelja, pa čeprav ostali gostje lokala sploh nimajo nobene veze z njim, razen da so v istem prostoru? Seveda je to možno, a žal tega v praksi še nismo videli. Razen to soboto. Če ostali potniki na vlaku niso kazali znakov agresije, zakaj potem niso oni nadaljevali poti do Maribora?
3. Zakaj je PPE Maribor v Teznem imela tako agresiven pristop do navijačev, ki niso kazali nobenih znakov agresije?
Nekateri od odpeljanih niso kazali nobene znake agresije, največ kar so si pridaniči upali, je bilo to, da so zapeli kakšno pesem o Olimpiji. Groza in strah, rušenje temeljev naše države s takim obnašanjem! Seveda so policaji v slogu najboljših akcijskih junakov tipa Stallone aretirali, jim z udarci po obrazu dali vedeti, da takega obnašanja ne bodo trpeli. »Korektno« so poskrbeli celo za tiste aretirane, ki so nosili očala, saj so jim očala najprej dali dol, potem pa jih s “strokovnim prijemom” in dobro merjenimi udarci umirili.
4. Po kakšnem spisku je policija iskala nekatere navijače po vlaku, kljub temu da so prav te mirno sedeli na svojih mestih?
Je bil to naključni žreb, podobno kot zadetek na lotu? Obstaja morda neka črna lista oseb, ki jim očitno ni dovoljeno hoditi na tekme Olimpije? Policija sicer smelo trdi (kljub temu da večina potnikov lahko zagotovi, da se je to res dogajalo), da ta spisek ne obstaja in niso hodili po vlaku, ter glasno iskali nekatere osebke po imenu in priimku, čeprav so le – ti mirno sedeli na svojih sedežih.
5. Zakaj je policija že en dan prej klicala na Slovenske Železnice in spraševala zakaj se vlak ustavi v Celju in ne v Teznem? In zakaj je na postaji Tezno poleg policajev kar mrgolelo od novinarjev?
Čudimo se velikemu številu novinarjev na postaji Tezno, glede na to, da od Celja naprej ni bilo nobenega indica, da bi prišlo do zavrnitve vlaka,tako ne od strojevodij, niti od policije, ki je bila prisotna na vlaku. So novinarji vedeli kaj več? Očitno… Prav tako ne razumemo klica iz strani policije dan prej, ko pa je jasno, da smo se na vseh gostovanjih v Maribor zmeraj ustavili v Celju. Kaj ima famozna postaja Tezno pri tem?
6. Na koncu pa še desert. Kako da se ocena škode tako drastično razlikuje, saj je iz prve ocene škode, ki naj bi bila za 41,45€ zrasla na astronomskih 4500€?
Sicer nismo eksperti za oceno škode na vlakovnih kompozicijah, a vseeno se nam zdi razlika v obeh ocenah škode preveč razlikujoča. Zakaj je predstavnica železnic ob prvem ogledu »razdemoliranega vlaka« izjavila, da na vlaku ni kaj preveč škode in zakaj je bila njena izjava tokom dneva preklicana in izbrisana? Kako da na posnetku, ki smo ga posneli ob vrnitvi v Ljubljano zgleda vlak bolje kot v vseh naših gostovanj v Maribor? Po drugem poročilu škode na vlaku, bi vsak, ki ni bil na tem vlaku sklepal, da je bil vlak res razdemoliran, saj smo se ob pogledu na spisek uničenih stvari na vlaku resnični začudili, a očitno nismo bili na pravem vlaku.

Vsa ta vprašanja nas begajo, a ne sekirajte se, odgovorov iz strani policije tako ali tako ne pričakujemo. Žal smo kot ena od subkultur trn v peti naši državi, ki ne mara, da njihovi državljani dvomijo v delo naše drage policije. A nič ne skrbite draga gospoda v plavem, še vedno bomo prisotni tam kjer igra Olimpija, pač bomo morali izbirati drugačne metode potovanja na tekme, kar pa pomeni tudi težje obvladanje skupine iz strani policije. Ampak to pač ni naša skrb, se vidimo na tekmah…

Za kuracSlaboPovprečnoZelo dobroUltra (15 glasov, povprečje: 4.40 od 5)
Loading...
Tukaj je lahko vaš oglas

Komentarji

Comments are closed.