Foto: slavje Crazy Boysov : Fotoultras

Foto: slavje Crazy Boysov

March 31, 2017  
V kategoriji Novice

Skupina Crazy Boys Zagorje je bila ustanovljena v sezoni 1990/91, ko je NK Proletarec nastopal v slovenski drugi ligi zahod. Skupina se je delila na Gardo Zagorje in Knape, ker je bilo v skupini tudi dosti fantov, ki so delali v rudniku Zagorje, druga skupina pa je že prej hodila na tekme v Ljubljano, ko je Olimpija nastopala v drugi jugoslovanski ligi. V prvi sezoni so bila odlična gostovanja v Ajdovščini, Kranju, Goriških Brdih in predvsem lokalni derbi s Svobodo Kisovec, na kateri je bilo prižgano približno 40 bakel in nekaj dimnih bomb. (Povzeto po Facebook strani skupine)

Crazy Boys: “Tisto leto se je klubu uspelo uvrstiti v prvo slovensko ligo. V tej sezoni 1991/92 so sledila gostovanja v Ljubljano, Celje, Rogaško Slatino, Trbovlje. Po koncu te sezone je prišlo do spora z upravo kluba, tako da se kar nekaj let ni navijalo, prišla je nova generacija, nekaj jih je ostalo in začelo se je navijati na košarki in nogometu. Ker so si v Velenju nadeli ime Velenjski knapi (1996), se je nekdo spomnil, da smo imeli že prej napravljen transparent Crazy Boys, ki je bil posledica naših gostovanj – kamorkoli smo prišli, so se zgodili incidenti. Zato smo se odločili, da bo od tega trenutka le še eno ime: Crazy Boys Zagorje! Današnja skupina je s tisto izpred 20 let povezana. Nekateri še vedno pomagajo pred letom dni spet zaživeli skupini, ki nikdar ni bila številčnejša in boljše organizirana. V bistvu je to tretje prebujanje skupine, za katero upamo, da bo večno aktivna!”

Peto obletnico reorganizacije skupine so proslavili na nedeljski tekmi proti Savi Kranj. V galeriji si lahko ogledate fotografije iz tekme.

Več o Crazy Boysih (klik)

Za kuracSlaboPovprečnoZelo dobroUltra (2 glasov, povprečje: 4.50 od 5)
Loading...
Tukaj je lahko vaš oglas

Komentarji

Comments are closed.